Surgical Technology Principles and Practice 5th Edition Test Bank

$40.00

Surgical Technology Principles and Practice 6th Edition Test Bank

StumbleUponEmail

Description

Surgical Technology Principles and Practice 6th Edition Test Bank

Chapter 1: The Surgical TechnologistChapter 1: The Surgical Technologist
MULTIPLE CHOICE
1. The professional association for surgical technologists is the ________.A. Association of periOperative Registered NursesB. American College of SurgeonsC. Association of Surgical TechnologistsD. Accreditation Review Committee on Education in Surgical Technology

ANS: CThe AST is the surgical technologists’ professional organization. The association promotes professional standards by providing services to its members as well as legislative support to promote and formalize the status of surgical technologists.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 3
2. ________ demonstrates that a surgical technologist from an accredited program has achieved a minimum level of knowledge and skills.A. Licensure C. GraduationB. An associate’s degree D. Certification

ANS: DCertification is a demonstration of competency to a particular standard, usually set by the professional organization.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 4
3. Certification for the surgical technologist is ________.A. mandatory C. unnecessaryB. voluntary D. invalid

ANS: BCertification is voluntary and is not required for practice in a profession.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 4
4. Certification differs from licensure in that certification _________________.A. does not require continuing education creditsB. allows employers to evaluate prospective employees by one verifiable national standardC. is not currently mandatory to practice in all 50 statesD. is a no-cost exam

ANS: CLicensure is a process in which the state government issues registration and the right to practice. Certification is not mandatory.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 4
5. The profession of surgical technologist is defined today as a result of:A. less demanding professional needsB. rapid monumental developments in technology in generalC. growing demands in the ancillary departmentsD. advances in digital technology

ANS: BRapid monumental developments in technology help define the role of the surgical technologist.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 2
6. The need for assistive personnel in surgery did not arise until:A. World War I C. Civil WarB. Korean War D. World War II

ANS: DThe need for assistive personnel in surgery did not arise until World War II.
PTS: 1 DIF: 1 REF: pp. 2-3
7. During World War I, _______ worked on the battlefield to offer aid and comfort to the wounded.A. nurses C. CorpsmenB. assistants D. orderlies

ANS: CDuring World War I, Corpsmen worked on the battlefield to offer aid and comfort to the wounded.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 2
8. A new profession was born in the Army for the Corpsman; it was named:A. Corpsman I C. CSTB. nurse D. ORT

ANS: DORT, operating room technician, was a new profession born in the Army for the Corpsman.
PTS: 1 DIF: 1 REF: pp. 2-3
9. Registered nurses continued to fill the role of the scrub, or ‘instrument,” nurse until about:A. 1970 C. 1966B. 1965 D. none of the above

ANS: BRNs continued to fill the role of the scrub, or instrument, nurse until 1965.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 3
10. The Association of Operating Room Nurses (AORN) published a book called:A. The Role of the Operating Room TechnicianB. Teaching in the Operating RoomC. Teaching the Operating Room TechnicianD. Surgical Techniques for Operating Room Technician

ANS: CThe Association of Operating Room Nurses (AORN) published a book called Teaching the Operating Room Technician.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 3
11. In _______ the AORN board of directors created the ________________.A. 1968, Association of Operating Room TechniciansB. 1965, Association of Operating Room TechniciansC. 1968, Association of Operating Room NursesD. 1967, Association of Operating Room Nurses

ANS: CIn 1968, the AORN board of directors created the Association of Operating Room Nurses.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 3
12. AORT stands for:A. Association of Operating Radiology TechnicianB. Association of Ophthalmic Register TechnicianC. Association of Operating Respiratory TechnicianD. Association of Operating Room Technicians

ANS: DAORT stands for Association of Operating Room Technicians.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 3
13. In an effort to formalize technologist’s education, AORT created two new committees, which are the Joint Review Committee and the:A. AST C. CSTB. LCC-ST D. CORT-ST

ANS: BIn an effort to formalize technologist’s education, AORT created two new committees, the Joint Review Committee and the Liaison Council on Certification for the Surgical Technologist (LCC-ST).
PTS: 1 DIF: 1 REF: pp. 3-4
14. The surgical technologist’s professional organization that supports students and graduates is:A. LCC C. ASTB. CST D. none of the above

ANS: CThe surgical technologist’s professional organization that supports students and graduates is the Association of Surgical Technologists (AST).
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 3
15. At the national level, AST provides the following support to students and graduates of surgical technologist and teaching institutions and the public:A. maintains practice standards, code of ethics, and code of conduct for the surgical technologistB. publishes a professional journal, The Surgical TechnologistC. holds annual conferences for surgical technologist and educatorsD. all the above

ANS: DAt the national level, AST provides the following support to student and graduate of surgical technologist, the public, and teaching institutions: maintains practice standards, code of ethics, and code of conduct for the surgical technologist; publishes a professional journal, The Surgical Technologist; and holds Annual Conferences for surgical technologist and educators.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 3
16. It is important for students to become active members of AST to promote:A. standards of the professionB. the Association of Surgical TechnologyC. the Accrediting Review Council on Education in Surgical TechnologyD. themselves

ANS: AIt is important for surgical technology students to become active members of the AST and to promote the standards of the profession.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 3
17. As a body of professionals, surgical technologists are supported by a number of key organizations and partners. Each has a designated role in:A. certification, standards, continuing education, and promotionB. continuing education, promotion, standards, and accreditationC. standards, continuing education, accreditation, and promotionD. promotion, certification, accreditation, and continuing education

ANS: DAs a body of professionals, surgical technologists are supported by a number of key organizations and partners. Each has a designated role in promotion, certification, accreditation, and continuing education.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 3
18. The Accreditation Review Council on Education in Surgical Technology and Surgical Assisting (ARC/STSA) provides educational recommendations and ___________ required for accreditation of programs in surgical technology and surgical first assisting.A. guidelines C. standardsB. rules D. grades

ANS: CThe Accreditation Review Council on Education in Surgical Technology and Surgical Assisting (ARC/STSA) provides educational standards and recommendations required for accreditation of programs in surgical technology and surgical first assisting.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 3
19. Which of the following organizations oversees certification and credentialing for the surgical technologist?A. AORN C. NBSTSAB. AST D. CAAHEP

ANS: CThe National Board of Surgical Technology and Surgical Assisting (NBSTSA) oversees certification and credentialing of surgical technologist and surgical assistants.
PTS: 1 DIF: 1 REF: pp. 3-4
20. Accreditation is granted to a school only after:A. review of curriculum C. after council review at the end of yearB. full on-site visit D. curriculum is submitted

ANS: BAccreditation is granted to a school only after a full on-site evaluation of the program and its facilities to ensure compliance with ARC/STSA standards.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 3
21. Surgical technologists are trained in:A. 2-year colleges C. proprietary certificate programsB. military D. all the above

ANS: DSurgical technologists are trained in 2-year colleges, the military, and proprietary certificate programs.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 4
22. The Accrediting Bureau of Health Education Schools (ABHES) is another __________ accrediting body.A. for-profit C. semi-profitB. nonprofit D. none of the above

ANS: BABHES is another nonprofit accrediting body.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 3
23. Certification through the Association of Surgical Technologist requires:A. graduation from an ABHES-accredited schoolB. graduation from an Armed Forces programC. graduation from a CAAHEP-accredited schoolD. all the above

ANS: DCertification through the Association of Surgical Technologist requires graduation from an CAAHEP-accredited school, ABHES-accredited school, and federally sponsored Armed Forces program.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 4
24. Certification demonstrates:A. standard of knowledgeB. advanced level competenciesC. understanding of the principles and practices of surgeryD. support for NBSTSA

ANS: ACertification demonstrates a standard of knowledge and understanding of the principles of surgical technology.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 4
25. To be eligible to take the certification exam, the applicant must meet all requirements EXCEPT:A. be a graduate of an accredited program (ABHES and CAAHEP)B. currently be a CSTC. be a graduate of military programD. have 7 of the last 10 years documented scrub experience

ANS: DIndividuals must be a graduate of an accredited program (CAAHEP and ABHES), currently a CST, and a graduate from a military program.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 4
26. The National Center for Competency Test requires applicants to have the following:A. high school diploma or GEDB. be a graduate of formal operating room technician (ORT) training programC. A and BD. none of the above

ANS: CNCCT applicants must have a high school diploma or GED, be a graduate of an ORT training program, and have 7 years of validated scrub experience within the past 10 years.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 4
27. Suzie has taken the CST exam and passed. For Suzie to keep her certification without retaking the exam, she must do one of the following:A. attend the national conferenceB. maintain continuing education (CE) creditsC. nothingD. attend all state meetings

ANS: BCE credits provide an opportunity for professionals to improve their knowledge and competency.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 4
28. The stated goals of a career ladder are primarily to do all the following EXCEPT:A. improve patient careB. promote accountabilityC. encourage employer recognition of the surgical technologistD. encourage experienced surgical technologists to contribute to the professional growth of their own career

ANS: DThe stated goals of a career ladder are primarily to improve patient care, encourage employer recognition of the surgical technologist, promote accountability, increase the visibility of the surgical technologist’s role in the health care facility, and encourage experienced surgical technologists to contribute to the professional growth of others.
PTS: 1 DIF: 1 REF: pp. 4-5
29. The nonsterile member of the surgical team is called:A. assistant C. circulatorB. scrub D. surgeon

ANS: CThe circulator is a nonsterile team member.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 6
30. The surgical technologist who works in a hospital or other facility that provides 24-hour care is usually required to:A. take a break every hour C. nothingB. be on “call” D. none of the above

ANS: BThe surgical technologist who works in a hospital or other facility that provides 24-hour care is usually required to be on “call.”
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 6
31. The larger picture casts the surgical technologist’s role as a combination of four main areas of health care and technology EXCEPT:A. educator and preceptorB. participant in leadership and managementC. patient care provider in the perioperative settingD. specialist in sterilization

ANS: DThe larger picture casts the surgical technologist’s role as a combination of four main areas of health care and technology: assistant in surgical procedures as part of the surgical team; specialist in the preparation, handling, and use of surgical devices, equipment, and instruments; patient care provider in the perioperative setting; participant in leadership and management, and educator and preceptor.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 7
32. James is a new graduate, and he is looking for a job in surgical technology. Career services has met with him and had him fill out applications for the following jobs. Of the following job fields, which one does James not qualify for as a new graduate?A. CSTB. central processing managerC. VA hospital, ST positionD. specialty technicianE. research and development representativeF. medical industrial representativeG. educator

ANS: GRATIONALE Public trust means that patients, their families, and others in the care environment maintain a high level of confidence in the professionals who care for them. Entry-level certification plus at least 2 years of experience in surgery are the minimum requirements for an educator position.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 8
33. ___________ has particular attributes, attitude, and behavior that reflect a high standard of accountability, ethics, honesty, and respect for people.A. Someone highly trained C. A professionalB. Someone who uses his or her skills D. Surgical technologist

ANS: CProfessionals have particular attributes, attitude, and behavior that reflect a high standard of accountability, ethics, honesty, and respect for people.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 8
34. __________ means that patients, their families, and others in the care environment maintain a high level of confidence in the professionals who care for them.A. Patients’ trust C. Doctors’ trustB. Staff trust D. Public trust

ANS: DPublic trust means that patients, their families, and others in the care environment maintain a high level of confidence in the professionals who care for them.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 9
35. _________________ means to be trustworthy, reliable, and responsible, not only on the job, but at all times and in all areas of one’s life.A. Consistency in character and behaviorB. Personal integrityC. Respect for rules, regulations, and lawD. Discretion and tact

ANS: BPersonal integrity means to be trustworthy, reliable, and responsible, not only on the job, but at all times, in all areas of one’s life.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 9
36. __________ is when a professional maintains professional demeanor even under stress.A. Consistency in character and behaviorB. Personal integrityC. Respect for rules, regulations, and lawD. Discretion and tact

ANS: AConsistency in character and behavior is when a professional maintains professional demeanor even under stress.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 9
37. ___________ is when health care professionals are required to comply with many types of regulations and rules, including those of their institution (school or health facility), state, and federal laws.A. Consistency in character and behaviorB. Personal integrityC. Respect for rules, regulations, and lawD. Discretion and tact

ANS: CRespect for rules, regulations, and law is when health care professionals are required to comply with many types of regulations and rules, including those of their institution (school or health facility), state, and federal laws.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 9
38. ________________ requires health professionals to work in many difficult situations requiring diplomacy and good judgment.A. Consistency in character and behaviorB. Personal integrityC. Respect for rules, regulations, and lawD. Discretion and tact

ANS: DHealth professionals work in many difficult situations requiring discretion and tact.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 9
39. The successful surgical technologist usually possesses the qualities of ________________. Once the professional begins working, these qualities can be enhanced through personal growth, or they can be lost through job stress or personal crisis.A. professional and personal growthB. surgical conscience and sterile techniqueC. caring and empathyD. communication skills and interpersonal relations

ANS: CA person who chooses to enter a health care profession usually has the qualities of care and empathy.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 9
40. The surgical technologist can achieve career goals in a variety of settings, whether it is a high-profile institution, military post in a war zone, or a ___________ setting.A. small, hospital-based C. small, community-basedB. large, hospital-based D. large, community-based

ANS: CThe surgical technologist can achieve career goals in a variety of settings, whether it is a high-profile institution, military post in a war zone, or a small, community-based setting.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 9
41. Suzie was working on an emergency c-section. Suzie was in a rush and did not have good ________________, which caused her to misplace an instrument.A. manual dexterity C. organizational skillsB. ability to concentrate D. problem-solving skills

ANS: CA surgical technologist is required to have good organizational skills.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 10
42. Suzie was scheduled to scrub a total knee replacement. This case requires Suzie to have ____________, which allows her to work quickly and deftly, sometimes with complex or very small instruments.A. manual dexterity C. organizations skillsB. ability to concentrate D. problem-solving skills

ANS: AThe surgical technologist must work quickly and deftly, sometimes with complex or very small instruments.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 10
43. The surgical technologist is in motion during most of the procedure, preparing equipment or passing instruments in the correct spatial position. This requires moderate to intense _______________.A. manual dexterity C. organizational skillsB. concentration D. problem-solving skills

ANS: BThe surgical technologist is in motion during most of the procedure, preparing equipment or passing instruments in the correct spatial position. This requires moderate to intense levels of concentration.
PTS: 1 DIF: 1 REF: p. 10
MATCHING
Match each item with the correct acronym.A. NBSTSA I. ACSB. ABHES J. RNC. ARC/STSA K. CSTD. CAAHEP L. NCCTE. AORN M. STCRF. AST N. LPNG. ORT O. LCC-STH. CFA

1. Surgical Technologist Circular Role
2. Operating Room Technician
3. National Board of Surgical Technology and Surgical Assisting
4. Association of periOperative Registered Nurses
5. Licensed practical nurse
6. Accrediting Bureau of Health Education Schools
7. Liaison Council on Certification for Surgical Technologist
8. Registered nurse
9. Association of Surgical Technologists
10. Commission on Accreditation of Allied Health Education Programs
11. American College of Surgeons
12. Certified surgical technologist
13. Accreditation Review Council on Education in Surgical Technology and Surgical Assisting
14. Certified first assistant
15. National Center for Competency Testing
1. ANS: M PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 5
2. ANS: G PTS: 1 DIF: 2 REF: pp. 2-3
3. ANS: A PTS: 1 DIF: 2 REF: pp. 3-4
4. ANS: E PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 3
5. ANS: N PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 4
6. ANS: B PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 3
7. ANS: O PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 3
8. ANS: J PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 4
9. ANS: F PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 3
10. ANS: D PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 3
11. ANS: I PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 1
12. ANS: K PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 3
13. ANS: C PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 3
14. ANS: H PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 7
15. ANS: L PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 4
Match the definition with the role of the surgical technologist. You will use the same answer more than once.A. Scrub role E. PreceptorB. Circulator F. Instrumentation specialistC. ST circulating role G. Leadership and managementD. Second assistant

16. Maintain retraction of tissue
17. Scrub, gown, and glove self and team members
18. Communicate effectively with surgeon to prevent errors, such as passing the wrong instrument or passing it in the wrong position
19. Nonsterile team member who assists the RN
20. Assist with hemostasis as directed by the surgeon
21. Specialist in the preparation, handling, and use of instruments
22. Irrigating the surgical wound, especially in microsurgery
23. Teaching others while scrubbed
24. Pursue an advanced degree in hospital administration and management
25. Skills and knowledge required for this role are the processes of sterilization and disinfection, inspection of and troubleshooting equipment, and assembly of instrument tray
26. Maintain a “dry” surgical site by operating suction devices and appropriate use of surgical sponge
27. Ensure patient chart, including results of diagnostic procedures, permits, and preoperative checklist, accompanies the patient into surgery
28. Prepares instruments and supplies on the sterile field
29. Role is fulfilled by a registered nurse
30. A teacher
31. The nonsterile person who performs patient care procedures, obtains and delivers the equipment needed for a surgery case, opens sterile supplies, and assists in positioning the patient on the operating table
32. Facilitating safety and emergency protocols
33. Assist surgeon in specific, well-defined task as needed during the procedure
16. ANS: D PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 6
17. ANS: A PTS: 1 DIF: 2 REF: pp. 5-6
18. ANS: A PTS: 1 DIF: 2 REF: pp. 5-6
19. ANS: C PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 6
20. ANS: D PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 6
21. ANS: F PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 6
22. ANS: D PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 6
23. ANS: E PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 7
24. ANS: G PTS: 1 DIF: 2 REF: pp. 6-7
25. ANS: F PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 6
26. ANS: D PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 6
27. ANS: B PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 6
28. ANS: A PTS: 1 DIF: 2 REF: pp. 5-6
29. ANS: B PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 6
30. ANS: E PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 7
31. ANS: C PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 6
32. ANS: G PTS: 1 DIF: 2 REF: pp. 6-7
33. ANS: A PTS: 1 DIF: 3 REF: pp. 5-6
Match the following definitions with the correct term.A. Facility-based ST E. Educator and clinical instructorB. Military service F. Medical industry representativeC. Specialty practice G. Central processing managementD. CST-CFA H. Research product and development

34. Work in research product and development in the area of surgical instruments, supplies, and devices
35. Designs and develops the curriculum for the institution and manages departments
36. Complex job involving many disciplines: basic patient care; team-building skills; organization, use, and care of surgical instruments and devices; principles and practice of sterile technique and surgical procedures
37. Assists in surgical procedures to retract tissue and aid in exposure, hemostasis, close tissue planes, and other intraoperative techniques while under supervision of the surgeon
38. Education program parallels civilian requirements, with additional training in combat and war surgery and in golden hour treatment
39. The scope of duties and responsibilities includes disinfection and sterilization processes, assembly of surgical instrument sets, and management of complex instruments systems.
40. Promote the company’s equipment but also has the technical expertise to troubleshoot problems
41. The hospital-based surgical technologist may specialize in one or more surgical specialties such as orthopedics, neurosurgery, cardiac surgery, obstetrics, or plastic surgery
34. ANS: H PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 8
35. ANS: E PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 8
36. ANS: A PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 7
37. ANS: D PTS: 1 DIF: 2 REF: pp. 7-8
38. ANS: B PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 7
39. ANS: G PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 8
40. ANS: F PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 8
41. ANS: C PTS: 1 DIF: 2 REF: p. 7

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Surgical Technology Principles and Practice 5th Edition Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *